Annette Slaato

KLASSISK MUSIK – VIOLINIST

Født i 1952, opvokset i Tyskland, men bosiddende i Danmark siden 1985. Hun studerede violin i Düsseldorf hos Sandor Végh og bratsch hos Enrique Santiago i Stuttgart. Hun er en af de få danske musikere, som behersker det sjældne instrument, viola d’amore. I flere år underviste hun i bratsch ved Det Fynske Musikkonservatorium og fra 1990 – 1999 var hun medlem af Danmarks Radios Symfoniorkester.

Hun forlod orkestret for at hellige sig solistoptræden og kammermusik. Sammen med pianisten Hans Andersen dannede hun en duo, som flere komponister har skrevet værker til, heriblandt Ib Nørholm, Rudiger Meyer, Jacob Anderskov og Bo Andersen.

Anette Slaatto har i mange år arbejdet tæt sammen med komponister som Per Nørgård, Pelle Gudmundsen Holmgreen, Axel Borup-Jørgensen og Lars Hegaard, og yngre komponister som Eva Noer Kondrup, hvis bratschkoncert hun uropførte med Aalborg Symfoniorkester i 2003.

Morten Skovgaard Danielsen, Peter Bruun og Kuno Kjærby har tilegnet hende soloværker for bratsch og for viola d´amore.

Anette Slaatto har optrådt ved bl.a. ”Berliner Festwochen”, ”Internationale Bratschkongress” (Stuttgart), Viola of my Life” (Amsterdam) samt talrige festivaler i Europa og Mellemøsten.

Hun har repræsenteret dansk kunst og kultur i bl.a. Armenien, Libanon, Syrien og ved ”The Golden Jubilee Celebration of the Discovery of the Dilmun Civilization in Bahrain” i 2005, hvor hun b.la. opførte værker af Poul Rovsing Olsen.

Udover solistkarrieren underviser Anette Slaatto børn og unge i violin og bratsch. Her har hun gjort en stor indsats for at udvide undervisningsmaterialet med egne kompositioner og arrangementer.

Anette Slaatto har medvirket i flere cd-indspilninger, blandt andet med sin mand violinisten Helge Slaatto. Hennes solo cd ”Secret Melody” med soloværker af Per Nørgård, Ivar Frounberg, Violetta Dinescu og Giacinto Scelci, og CD'en med Bachs 6 suiter for solo cello, som hun spiller på bratsch, fik megen ros i den danske og den internationale presse.

Sammen med jazzpianisten Jacob Anderskov & Strings, blev hun nomineret til Danish Music Award 2013 for bedste Jazz CD.

I skrivende stund, komponerer flere komponister værker til hende, heriblandt Gitte Viuff.

HENVENDELSE:

anetteslaatto@gmail.com