Glarmesterens svende

HÅNDVÆRKER – GÅDSANGE, SØMANDSVISER OG GADENS SANGE

Livsglæde og godt humør er et varemærke for Glarmesterens Svende, når gruppen optræder med deres sange, der bindes sammen af anekdoter og gode historier. Glarmesterens Svende spiller ægte og nutidig folkemusik, hvor udgangspunktet er livet i storbyen. Ikke noget med halm i træskoen, men derimod sange om en pige på kajen og et bæger vin i naverhulen suppleret med en smægtende baggårdsvals.

Håndværker og naversange er et speciale for ”Glarmesterens Svende”. I århundreder har unge håndværkersvende vandret rundt i Europa for at dygtiggøre sig og for at opleve noget. Det var folk, der trods et hårdt liv, elskede sang og et muntert lag. Glarmesterens svende giver gennem deres sange og fortælling publikum et indblik i de berejste svendes kultur, der selv om den har flere hundrede år på bagen er meget ”moderne” – håndværkerne var globale lang tid før, det ord blev opfundet.

Sømænd havde det til fælles med håndværkssvende på valsen, at de besøgte fremmede egne og vendte hjem med nye impulser. Selv om sangene er muntre på overfladen, skinner det dog igennem, at livet på havet var meget farligt før i tiden, hvor mange søfolk fandt ”den våde grav”. Sømandssangene udtrykker vigtige sider af danskernes selvforståelse, for selv om de færreste af os har haft hyre på en skonnert, så er vi dog omgivet af havet, og det påvirker vores måde at se livet på.

Gårdsangerne var baggårdenes troubadourer. De sang viser om sorg og om glæde med det formål at røre tilhørernes hjerter, så de fik lyst til at slippe nogle slanter til lidt mad og en dram. ”Glarmesteren svende” synger disse sange med fynd og med klem og med et glimt i øjet, og akkompagnementet med harmonika, sav, guitar og bas er med til at give den helt rigtige ”gårdsangerlyd.”

Glarmesterens svende er….

Anita Bondy – sang samt sav, tommestok, vaskebræt m.v., Klaus Helsøe – sang og harmonika, Erik Petersen – sang og guitar og Knud ”Bas” Rasmussen – kontrabas

 HENVENDELSE:

Anita Bondy tlf. 21 65 89 49