Ulla Kudsk Jensen

MEZZOSOPRAN VED DE KONGELIGE TEATER

Ulla Kudsk Jensen er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium og Operaakademiet i Göteborg. Hun fortsatte sine studier, bl.a. i New York og Bayreuth, Tyskland.

Ulla Kudsk Jensen er i øvrigt tilknyttet Operaen i København, hvor hun senest har sunget rollen som Magdelone i Maskarade af Carl Nielsen i anledning af hans 150 års fødselsdag. Forestillingen var også en del af Aarhus Festuge i september 2015 og var på turné i Danmark i november/december 2016.

Ulla synger også Magdelone i Den Fynske Operas opsætning af Maskarade i februar/marts 2017. Senere i marts 2017 synger hun partiet som Moderen i Niels W. Gades Elverskud med Aarhus Symfoniorkester under ledelse af Michael Schønwandt. Det store parti som Bedste i den nykomponerede opera Lænker af Svend Hvidtfelt Nielsen sang Ulla Kudsk Jensen på Århus Sommeropera. Partiet som Starenka i Jenufa, af den tjekkiske komponist Janáček, sang Ulla Kudsk Jensen på Den jyske Opera i Aarhus i 2015.

På Det Kongelige Teater synger hun endvidere rollerne som Mary i Den Flyvende Hollænder, Mrs. Quickly i Falstaff, Ulrica i Maskeballet, Tredje Dame i Tryllefløjten, Annina i La Traviata, Erste Magd i Elektra, Auntie i Peter Grimes, Tilfreds Moder i ‘Tjenerindens fortælling, Fru von Plessen i Livlægens besøg, Kromutter i Boris Gudenov og flere andre. I Wagners operaer og på den prisbelønnede dvd The Copenhagen Ring sang hun partierne som Schwertleite i Valkyrien og Flosshilde i Ragnarok. Desuden har hun sunget på Den Jyske Opera og Den Fynske Opera. Partierne favner bredt fra Carmen i Bizets Carmen over Grimgerde i Valkyrien, Mamma Lucia i Cavalleria Rusticana, Bianca i The Rape of Lucretia, Siebel i Faust, Glaumvør i Gudruns 4. sang til Brenda i Poul Ruders opera Dancer in the Dark.

Med de førende symfoniorkestre har hun foruden Elverskud sunget store, kendte oratorier som Bachs Juleoratorium, JohannesPassion, H-mol messe og Magnificat, Verdis Requiem, Mozarts Requiem, Dvoraks Stabat Mater, Händels Israel i Egypten, Judas Maccabaeus og naturligvis Messias.

HENVENDELSE:

Colbjørnsensvej 15 – 2850 Nærum Telefon +45 2032 6728
ukj@ullakudskjensen.dk
www.ullakudskjensen.dk